HTML

Így látja a világot egy közlési kényszeres ember

A blog a tapasztalataimról szól, és legfőképpen arról, hogyan látom a világot én, aki mániás közlési kényszerben "szenvedek".

Friss topikok

  • Lady Angel: @Equites Caesaris: Mert nincs aranykezed. Anélkül nem megy. (2009.08.10. 22:53) Kell egy ház
  • Lady Angel: Ááá, ez csak kívülről tűnik nehéz, fáradságos, utálatos munkának. Csak férfiszemmel. Bár nem tudom... (2009.05.06. 18:23) Szépül a nő
  • Lady Angel: Közölhetnékem támadt. Az én generációm már bővebben kifejtette egy másik generációnak, hogy égnek ... (2009.05.06. 18:15) Amikor az utolsókat rúgom
  • Lady Angel: @Equites Caesaris: Nem hiszem, hogy ez törvényszerű lenne. Jómagam olyasfajta pálma vagyok, amel... (2009.05.06. 18:11) Sablonszerelem
  • Equites Caesaris: Vajon melyik fórumról beszélsz mint rendszeres látogató? :))) Nem nehéz kitalálni, legalábbis úgy ... (2009.03.19. 16:55) A vitakultúráról

Linkblog

"Látjátok feleim...

2009.02.19. 17:50 Lady Angel

...egyszerre meghalt
és itt hagyott minket magunkra. Megcsalt."

Utálok nekrológot írni. Közhely és sablon, hogy a halál az élet része, ezt is el kell fogadni, csak hát ez mit sem változtat a tényen: valaki megcsalt. És ez esetben ez a valaki kicsit mindenki ismerőse volt. Nem, nem azért, mert minden magyar ember rajong a kézilabdáért, s ott ül a tévé előtt a Veszprém meccseit várva, hanem mert bemondta a rádió is: Marian Cozma, ez a huszonhat éves fiatalember magára hagyott sokakat.

Nem, nem azért sajnálom, sajnáljuk, mert fiatal volt, és még csak nem is azért, mert ismert volt. Sőt, azért sem, mert sportoló volt, akire érdemes felnézni, mert a kézilabdázás kiválóságai közé tartozott. És nem is azért, mert meggyilkolták - értelmetlen halált halt. Nem ezek miatt. Hanem azért, mert egyszeri volt, megismételhetetlen. Persze hivatkozhatunk erre is, arra is; mondogathatjuk, hogy itt volt ez a fiú, aki előtt csodálatos jövő állt, akit megbecsültek, tiszteltek, aki nagy valószínűséggel boldog volt a kedvesével, és most már nincs.

De ez mind csak felesleges szócséplés. Csak azért olyan fájó, mert ha ilyen történik, hirtelen megrettenünk, megállunk gondolkodni, s talán azt mondjuk magunkban: ennyi az élet? Egy késszúrással vége? Hogy van az a pont, mikor hiába küzdünk? Hogy ennyivel véget érhet? És ők sem halhatatlanok? Ők sem tudnak magukra vigyázni? Bármikor jöhet egy banda? És nem lesz többé ez a remek ember?

Látjátok feleim? Utálok nekrológot írni.

2 komment

Címkék: halál kézilabda

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlesikenyszer.blog.hu/api/trackback/id/tr21953208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Equites Caesaris 2009.02.19. 20:29:46

Azért az valahol rémisztő, hogy az egész tényleg csak azért kapott nagy feneket, mert egy olyan emberről szól ez az egész, akit rengetegen szerettek.
Mert tegyük fel, hogy mi van akkor, ha egy "hétköznapi" embert ölnek így meg? Gyanítom, talán soha nem lennének meg a gyilkosok.
Talán a média hibája, talán az enyém, de én nagyon homályosan látok az ügyben. Mert hát azt hogy lehet megmagyarázni, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a rendőrségen belül is eléggé erős befolyással van jelen a maffia?

Lady Angel 2009.02.21. 10:49:29

@Equites Caesaris:

Mikor én felvetettem azt, hogy az egész hajcihő azért van, mert ismert, elismert, sokan szerették, le lettem hurrogva, hogy hát mégis, ő milyen fontos ember volt (persze hogy az volt, nem is vitatom egy pillanatra se). Én azt gondolom, hogy rosszul fogják fel az emberek az egészet. Előjön először ugye az, hogy "mert bizony fiatal volt, értelmetlenül halt meg, előtte volt az élet satöbbi". Aztán meg a "büdös cigányok". Na, szerintem ez rossz irány. A média hajlamos még a halálhírekből is olyan torz képet faragni, amilyet nem kellene. A maffia meg a rendőrség és a befolyás? Gondolod, hogy az ilyen bandáknak gondot okoz a rendőrségre hatni? Mert szerintem nem.
süti beállítások módosítása